Йоркширски териер

Йоркширски териер

събота, 28 май 2011 г.

Полезно

1. Много е важно да се купува качествена храна за йоркито. Тя трябва да е от висок клас, да има 90% освояемост. Когато се взима висококачествена храна, кучето може да яде само веднъж на ден. В стомаха тази храна се увеличава от 2 до 5 пъти, тъй като се надува от стомашните сокове. 
2. Много е важно когато йоркито се къпе за първи път, да му се стори приятно, за да може всеки следващ път да стои мирно и да му е приятно. Ако се ползват по-силни шампоани, те трябва да бъдат разредени с вода.
3. За хигиенните навици е най-добре да се научи докато е още много малко (преди 5-6месец). Обикновенно те имат навика да пишкат когато се събудят. Затова е добре, когато бебето отвори очи, веднага да го заведете до там където искате да върши тази работа в бъдеще. Помислете за това, че зимата ще е студено, мръсно и не винаги удобно за вас да извеждате кучето си. В този случай най-добре е да го научите да свършва работата си в тоалетната ви. Разбира се докато още се учи, след всяко отиване на правилното място е добре да му давате наградка. Имайте предвид, че този тип порода са много големи инати, ако направят някаква мизерийка, то е защото иска да ви покаже, че ви е сърдит за нещо.
4. Първата разходка обикновено е малко особена, йоркитата се страхуват, треперят, запъват се. Най-добре е да сте максимално внимателни. Излизате на вън, ако трябва и в ръце го разходете, ако не иска да мърда. С всеки следващ път, вашият йоркшир ще се чувства все по-безстрашен и щастлив, че тича и се запознава и играе с други кучета.

Няма коментари:

Публикуване на коментар